Linkek

Férficsábítás egyik legjobb parfüme!

Bejegyzések

2010. november 29., hétfő

Tea készítés

Növényeket jól leírtam a fitoösztrogén lista oldalon. Válogassunk ezekből.
Ajánlott:
Görögszéna, kecskeruta, komló eperízű teával ízesítve.... :D, szúrós gyöngyajak-szívre is jó.

NE FŐZZÜK a növényeket! Forrázatot készítsünk belőlük, csak állniuk kell 20-30 percet és kész is van.
Minden növényből máshogy lehet kivonni a legtöbb hatóanyagot.
Inkább tegyünk kevesebbet a teafűből, minthogy ne tudjuk meginni... Természetesen mézet/cukrot/édesítőt tehetünk bele. Bár a cukor nincs jó hatással a mellnövelésre. + a fenekünk is nő tőle. (További negatív, hogy elvonja a kálciumot a csontoktól. :S)
Általában dl.-enként 1 kiskanállal ajánlatos adagolni a növényeket. 


Áztatás
Úgy készítünk teát, hogy a felhasználni kívánt növényi részt hideg vízzel leöblítjük, majd néhány (4-8) órás állás után szobahőmérsékletűre - legfeljebb 30-40°C-ra felmelegítjük. Szűrés után fogyasztható. Áztatással kell teát készíteni csipkebogyóból, papsajtból, fagyöngyből, szappanfűből. Erre azért van szükség, mert magasabb hőmérsékleten (forralásnál) az érzékeny hatóanyagok károsodhatnak (pl. papsajt nyálkája, csipkebogyó C-vitaminja), illetve egyes mérgező vagy nem kívánatos anyagok kioldódhatnak bizonyos növényekből (pl. fagyöngy).

Főzet
Főzetet akkor készítünk, ha kérget, gyökereket, fás részeket kivonatolunk. Ezeket ajánlatos előbb 1-2 órán keresztül hideg vízben áztatni, puhítani. Ezután a drogot a kellő mennyiségű vízzel együtt felforraljuk, legalább 2-3 percig forrásban tartjuk, majd azonnal leszűrjük.

Forrázat
Forrázatról akkor beszélünk, ha egy külön edényben elhelyezett növényt, vagy többnek a keverékét forró vízzel leöntünk (leforrázzuk), és lefedve 3-10 percig állni hagyjuk. Minél puhább és vékonyabb a növényi rész (pl. ha bodzavirágteát készítünk), annál rövidebb ideig tart a gyógyító anyagok kivonatolása. Kihűlés után a teát átszűrjük és fogyasztjuk.

Kb. fél évig kell inni a teát, hogy szemmel látható eredményt érjünk el. Bár lehet, hogy van akinek hamarabb jelentkezik a hatás.

Nincsenek megjegyzések: